Boottocht over de Amazone met de N/M Once de maio - Reisverslag uit Santarém, Brazilië van Simone - WaarBenJij.nu Boottocht over de Amazone met de N/M Once de maio - Reisverslag uit Santarém, Brazilië van Simone - WaarBenJij.nu

Boottocht over de Amazone met de N/M Once de maio

Door: Simone

Blijf op de hoogte en volg Simone

28 Juli 2010 | Brazilië, Santarém

De boot viel helemaal niet tegen! Onze hut was wel heel klein en direct naast de wc van de bar, maar er was ruimte voor onze rugzakken, er zat een slot op de deur en er was centrale airco. Er zijn 6 van deze hutten op de boot en 4 suites met eigen badkamer, maar het merendeel van de 240 passagiers sliep in een hangmat op het eerste dek. Heel dicht op elkaar dus, en soms zelfs boven elkaar. Ik was wel blij met ons stapelbedje!
De tocht (stroomafwaarts) duurde 2 dagen en 2 nachten en dat was precies goed. We hadden oorspronkelijk het plan onze reis andersom te maken, dus beginnen in Zuid Amerika en eindigen in de Pacific. Eigenlijk logischer, maar het kwam niet goed uit met de seizoenen. Het idee was dan om met een 5 daagse boottocht over de Amazone te beginnen, net zoals we drie jaar geleden met 5 dagen Trans Siberië Expresse zijn begonnen. Een boot of een trein, maar verder niets kunnen; een perfect begin na een druk afscheid uit Nederland.

Maar de boottocht dus; een belevenis op zich. De stops in de dorpjes aan de rivier zijn het leukst. Allerlei verkopers, voornamelijk kinderen, die aan boord komen om hun waren te verkopen. Tot de scheepshoorn klinkt, dan springt iedereen weer snel aan wal. Wat is me nu vooral bijgebleven?
De enorme kluwe van alle hangmatten die op het eerste dek hangen. De ongelooflijke herrie van de Ghettoblaster op het bovendek waar de bar is, en ook onze hut. Het dorpje ergens midden op de Amazone waar iedereen in kleine bootjes naar onze boot toe kwam varen en onze bootgenoten opeens allemaal zakken met kleren & eten overboord gooiden. Waarom juist hier was me niet duidelijk.
De kleine bootjes die ons in volle vaart enterden, de verkopers die aan boord kwamen, bijvoorbeeld met garnalen, en die dan later weer helemaal terug moesten peddelen!
De honderden muggen die aan boord kwamen als we tegen zonsondergang net aanlegden in een dorpje. De prachtige zonsondergangen. De dolfijnen die langzaam door de rivier zwommen. En wat kunnen die Brazilianen drinken!

• 31 Juli 2010 - 19:05

Rob:

Ik zag dat je reisverslag vermeld werd op de waarbenjenu.nl pagina. Leuk!
    Mooie foto's hoor, vooral die van die hangmatten.