Tiger Leaping Gorge
Door: Simone
Blijf op de hoogte en volg Simone
28 Juni 2007 | China, Peking
Een wandeldag! we hebben om 8 uur de bus naar Qiaotou genomen, het beginpunt van de Tiger Leaping Gorge. Dit is een hele smalle, en diepe vallei. Zo smal, gaat het verhaal, dat een in het nauw gebrachte tijger een keer naar de overkant is gesprongen...
We hebben een kopje koffie gedronken bij Jane's Gesthouse, waar we voor 5 yuan de bagage konden achter laten. Om 11.00 uur waren we klaar voor vertrek!De wandeling was echt prachtig, over een smal pad hoog boven de vallei. Je moet deze wandeling niet tijdens een regenbui doen, en je moet ook zeker geen hoogtevrees hebben! Om de paar uur was er wel een cafeetje of guesthouse waar je even bij kon komen. Na twee uur omhoog, hebben we geluncht in het Naxi family Guesthouse. Een paar wandelaars bleven hier al slapen, die doen de wandeling waarschijnijk in 5 dagen!Hierna was het een hele steile klim over het "28-bochten-pad", met als beloning boven een prachtig uitzicht over de Gorge. En een dame die water en snickers verkocht, ook een beloning voor ons harde werk.
De volgende stop was het Tea-horse Guesthouse, ook weer een heel gezellig guesthouse waar je voor een euro of vijf een kamer kunt krijgen. Na een stuk appeltaart waren we weer fit en het was nog mooi weer, dus zijn we nog verder gewandeld naar het Half Way Guesthouse. Hier hadden we een eenvoudige maar prima kamer met geweldig uitzicht over de hoge bergtoppen aan de overkant van de vallei. Het was erg gezellig 's avonds, het guesthouse zat zelfs helemaal vol. Het guesthouse had een prima restaurantje, lekker koude biertjes en een douche met warm water.
Toen we de volgende morgen om 8 uur opstonden, was bijna iedereen al weg, zodat we lekker rustig konden ontbijten:)
Het pad was weer erg mooi, met een oversteek dwars door een waterval. Na een paar uur waren we bij Tina's Guesthouse, op de kruizing van het hoge wandelpad en de weg onderlangs. Hier kon je al een taxi nemen, terug naar Qiautou (40 minuten/6 euro per taxi) of je kunt doorlopen naar Walnut Groove. Wij moesten sowieso terug om onze bagage op te halen, maar het verdere stuk van de wandeling schijnt toch minder interessant te zijn. Omdat het nog vrij vroeg was, hebben we besloten de afdaling naar de rivier te maken, over een prachtig steil pad, uitgehouwen door een familie die aan het pad woont. We moesten 1 euro per persoon betalen voor het onderhoud. Het was erg steil, soms erg smal en doodeng, maar prachtig! Beneden kon je op de rotsen bij het snelstromende, bruine water komen. Er was weer een ander pad omhoog, met ladders tegen de rotsen op. Heel steil en heel erg warm, we waren kapot toen we boven kwamen.
We hebben bij Tina's ons hoofd onder de koude kraan gehouden, dat hielp!Ondertussen kwamen er nog twee Engelsen aangewandeld, zodat we met z'n vieren de taxi naar Qiautou konden delen. We wilden eigenlijk zelfs wel door naar Lijiang (voor 25 Euro), maar de 2 Engelsen vonden het verschil met de bus (2,5 euro pp) toch te veel. Na een kopje thee & een gezellig praatje bij Jane, hebben we de bus naar Lijiang genomen.
In Lijiang sliepen we dit keer luxe in het Lijiang Yao Yuan hotel, het OutSight hotel. Een prima hotel, rustig gelegen in het zuidelijke deel van de oude stad. 's Avonds zijn we weer de oude stad ingewandeld, waar het weer net zo'n gekkenhuis was in het disco straatje. Wat een herrie, je zal hier maar in een hotelletje zitten!