Zhongdian
Door: Simone
Blijf op de hoogte en volg Simone
26 Juni 2007 | China, Zhongdian
Na nog een ochtendwandeling door Lijiang, hebben we om 11 uur de bus naar Shangri-la genomen, oftewel Zhongdian. Het was een mooie rit omhoog door de bergen naar het op 3.200 meter gelegen Tibetaanse dorpje. Hier vind je een van de grotere Tibetaanse kloosters en nog meerdere tempels & vele monikken op straat. We waren er om een uurtje of vier en hebben het klooster voor de volgende dag bewaard. Het hotelletje bij het Tibet cafe was eenvoudig maar prima.
We hebben door het oude centrum gewandeld, nu ook grotendeels gerestaureerd en omgebouwd tot souvenierswinkeltjes. Nou ja souveniers; hier worden allerlei handicrafts verkocht, zoals schilderijen, tassen, sieraden, zilveren messen, tassen, thee etc etc.
Boven op de heuvel was een mooi klooster met een prachtige gebedsmolen van wel 20 meter hoog en een diameter van 5 meter. Aan de onderzijde waren handgrepen, waarmee je (door hard te duwen) de molen aan het draaien kon krijgen. De molen was helemaal van goud (nou ja, goudkleurig) en kon je vanuit het hele dorp zien schitteren in de zon.
Om 20.00 was er 'dansen op het plein'. We dachten dat het een attractie voor toeristen zou zijn, maar nee! Alle locals waren uitgelopen naar het plein en het werd een gezellig dansfeestje. Een beetje line-dansen, maar dan in een kring. De Tibetaanse muziek stond vrij hard en iedereen deed mee; jong en oud, in klederdracht of in spijkerbroek, zeker wel 200 mensen. Goed voor de conditie en heel gezellig! Het Tibetaanse klooster is zeker de moeite waard! Er waren niet zoveel monikken, maar er werd mooi gezongen en muziek gespeeld. Om het klooster heen ligt een klein dorpje met ook nog een aantal tempels. We zijn teruggewandeld naar het dorp, een wandeling van een uurtje.
's Avonds weer zalig gegeten in Noah's cafe, een aanrader!