in Moskou - 19 april
Blijf op de hoogte en volg Simone
23 April 2007 | Rusland, Moskou
Ons hotel is prima, een enorm complex gebouwd voor de olympische spelen in 1980. Dus wel een beetje vervallen nu, maar prima hoor. De Russen zijn niet te begrijpen, wat een wartaal spreken ze:) Het lezen is iets makkelijker, ik begin het zowaar al een beetje te kunnen lezen. Elke letter is gewoon een andere letter, (de C is een S, de P is een R, de U is een I etc) het lijkt wel een spelletje. Verder zijn de regels ook net anders: even in het gras gaan liggen mag niet (de politie vroeg me vriendelijk doch dringend op te staan en weg te gaan) maar bier drinkend zitten in het gras mag wel. Stelletje zuipschuiten hier hoor!
De metro is geweldig, prachtige stations en om de minuut een metro. Er is een metro vlak bij het hotel, dus perfect. We vermaken ons prima. Er is hier nu van alles te verkrijgen, goed eten en drinken. In onze reisgids (van 12 jaar geleden) staan nog apart de weinige restaurants vermeld waar je kunt eten. Dat is nu niet meer zo, overal leuke restaurantjes, cafetjes etc. Gisteren lekker sushi gegeten.
Vanavond stappen we de trein in, zijn we waarschijnlijk 5 dagen excommunicado! In Irkutsk of Ulan Bator zullen we hopenlijk weer een email cafe vinden. Groetjes, Simone.
24 April 2007 - 19:58
Anton:
F&S,
Leuk om iets van jullie te vernemen! Valt ook heel veel te zien in Leidsche Rijn. Veel verschillende bouwstijlen, mooie natuur en ook veel verschillende culturen. Let op! De Jule Stynestraat staat nog niet in de Tom Tom. Tot gauw! -
24 April 2007 - 20:11
Ruud En Igna:
Lieve Frans en Simone, wat leuk dat we op deze manier contact kunnen houden met jullie. Ik was er al bekend mee omdat een nichtje van mij dit systeem gebruikte tijdens haar verblijf in Barcelona. Ik wens jullie veel plezier op deze reis en ben benieuwd naar alle belevenisen. Veel liefs van Igna (groeten van Ruud) -
26 April 2007 - 19:26
Arjan:
He, wat leuk om jullie te zien en te 'spreken'. De techniek staat voor niks. Hier gaat het goed. Wij zijn ons ook aan het voorbereiden voor een reis, helemaal naar Belgie... En wel een week lang. Ik heb er veel zin in. Hier gebeurt van alles. Astrid is hard aan het studeren voor haar MBA. na haar skriptie is ze, hopenlijk, voor de zomer klaar. En ik heb mijn baan bij Museon opgegeven. Ben opgelucht en heb zin in een nieuw avontuur. Weet nog niet waar dat heen gaat, maar het wordt vast leuk. Als je nog een tip hebt.... Veel plezier in Moskou, kijk uit voor die Poetin. En veel plezier in de trein, ik ben jaloers.
Liefs, ook van Astrid en de meiden, Arjan -
27 April 2007 - 20:38
Anneke:
Weer allemaal goede berichten
ben wel benieuwd wat het allemaal kost
Anneke -
28 April 2007 - 06:17
Marjolein:
Hai Frans en Simone,
Leuk hoor om jullie reis zo een beetje mee te mogen maken. Omdat jullie natuurlijk ook enorm nieuwsgierig zijn naar de verrichtingen van AMVJ4 zal ik je de 'uitslagen' tot nu toe niet ontnemen... 2 keer 5-0!!! Verloren natuurlijk, want we doen het ook dit jaar weer zo 'voordelig' mogelijk. Komt natuurlijk ook omdat jullie bijdrage in het geheel node gemist wordt ;-)
Maar trek het je vooral niet aan en geniet van de reis! Wij redden ons hier wel, hihi.
Veel plezier en avontuur nog!
Marjolein